Fizyoterapi Egzersizleri
Skolyoz EgzersizleriSkolyoz hastalığı ilerleyen bir hastalıktır. Rahat nefes alabilmek ve ağrısız yaşayabilmek için bazı kurallara uymak gerekir.
Bel Egzersizleri
Yaptığımız egzersizler, belimizdeki ve omurgamızda ki zayıf kaslarımızı güçlendirir, daha iyi bir kasa sahip olmamızı sağlar. Ani hareketlerimizde, oluşabilecek tehlikeleri önlerler, hareket kabiliyetimizi arttırır ve mekanik yüklenmeyi azaltır. Yanlış duruşlarımızı düzeltir, Ağrılarımızı azaltır. Kan Dolaşımımızı hızlandırır bel egzersizleri ve çeşitli egzersiz türleri.
Bel Fıtığı Egzersizleri
Bel, sırt, karın adalelerini güçlendirmek; eklem ve yumuşak dokuların esnekliğini artırmak için gerekli spor ve hareketlere ömür boyu devam edilmelidir. Ancak bel fıtığı gelişmesine zemin hazırlayabilecek veya bizzat sebep olabilecek mücadele sporları yerine, yüzme, yürüme ve bisiklet sürme gibi sporlar tercih edilmelidir.
Sırt Egzersizleri
Kronik ağrılar, tutukluluk ve yorgunluk belirtileri sabah kalkarken daha çok belirgindir. Bu tip durumda olanlar için devreye sırt egzersizleri ve egzersizi girmektedir. Binevi fizik tedavi gibi düşünebiliriz. Spor yaşamamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Hareketsiz yaşam ve spor ile ilgilenmez isek yaşam kalitemiz çok düşük seviyede olacaktır. Spor yapılmadığı takdirde, mutsuzluk, yorgunluk, gibi bir çok yakınma ile başınız derde girebilir. Sırt egzersizleri yaparak bunun önüne geçebilirsiniz. Örneğin ; İşten eve geldiğinizde bacaklarınızı sehpaya koyun ve sırt üstü yatın yere, bu şekilde 10 ile 15 dakika arasında kalın, bu yapacağınız egzersiz sizin omuriliğinizin zamanla, eğilim kazanmasını önlemiş binevi kanguru olmaktan sizi kurtarır.
Kalça Egzersizleri
Kalça eklemi ağırlığınızı taşıdığı için aşınma ve bozulmaya en sık uğrayan eklemlerdendir. Kalça egzersizlerini yaparak ağrılarınızı ve kireçlenmeyi hafifletmiş olursunuz.
Omuz Egzersizleri
Omuz sorunu olan hastalara akut dönemlerin dışında olan her zamanda egzersiz yapmaları önerilir. Egzersiz yapmanın amaçları aşağıdaki gibidir.
1- Omuz eklem hareket açıklığını muhafaza etmek daha iyisi bunu artırmak
2- Omuz kaslarının elastikiyetini, dayanıklılığını ve gücünü artırmak
3- Omuz eklemini günlük yaşam koşullarına alıştırmak
4- Omuz sorun meydana çıkarma olanağı olmasına rağmen mecburen yapılan bir mesleğin sürdürülebilmesini sağlamak
Boyun Egzersizleri
Boyun sağlığınızı korumak, boynunuzu hali hazırda süreğen ağrılardan ve gelecekte oluşabilecek ağrılardan korumak için yapmanız gereken egzersizler:
Diz Egzersizleri
Diz anatomik pozisyonundan dolayı travmayada açık olduğundan kas, iskelet sistemi hastalıklarından en fazla etkilenen eklemdir. Bu hastalık günümüzde yaşlandıkça kemik erimesi, kireçlenme, fazla kilolarımız yüzünden meydana gelmektedir. Genel olarak değerlendirirsek diz ağrılarında doğru teşhis ve yerinde tedavi gereklidir. Bu tedavilerin yanısıra dizimizle egzersiz yapmak daha sağlıklı ve kalıcı bir yoldur.